onsdag 12 oktober 2011

Framme i paradiset

Nu är vi framme efter en lång resa med mycket träsmak i rumpan! Resan har gått bra och vi är nu incheckade på ett guesthouse precis intill stranden i Hikkaduwa.

Hela resan startade i tisdags morse. Eftersom att både Marko och jag är lite av tidsoptimister så blev det ganska så stressat innan avfärden från Sjöbo. Det hela späddes på lite extra när Skånetrafiken valde att sätta käppar i hjulet för oss när det var dags att åka över bron, men det kommer dem få sota för när vi kommer hem, var så säkra ... ;)
Resan till Kastrup gick bra. Planet blev dock försenat en halvtimme pga turister som yrade i nattmössan och inte kunde hitta gate:en. Samma typ av yra turister envisades sedan med att flera gånger ställa sig upp i planet trots att skylten för säkershetsbälten var tänd. Ni anar inte hur många gånger flygvärdinnorna fick jaga och ropa för att få dem att sätta sig ner. Den sista reste sig upp 3 minuter innan planet slog i marken , och det berättar väl ganska väl vilken intelligensgrad vi hade att göra med ...

Flyget från Kastrup till Dubai gick bra till skillnad från min tv som inte alls ville visa mig några serier eller filmer. Kan säga att resan blev ganska lång, hehe! Men flypersonalen var trevliga och maten helt okej. I Dubai blev det sedan en väntan på ca två och en halv timme innan vi begav oss vidare till slutdestinationen Colombo! I sistnämda planet snackar vi klass. Fortfarande samma flygbolag men nyare flyg, mer utrymme och bättre elektronik (som fungerade). Dubais flygplats var gigantisk och flådig och tvärt emot vad vi trodde hade alla affärer, restauranger och fik öppet trots att klockan var två på natten. Full rulle och folk överallt!

Framme i Colombo slogs vi av en enormt fuktig och varm luft. Snabbt ombyte av kläder innan vi hämtades upp av en taxichaufför från hotellet. Resan till hotellet (13 mil) skulle ta ca två och en halv timme med slutade på tre och en halv. Ni kommer aldrig kunna fatta hur jävlig trafiken var. Bilar överallt och inga direkta trafikregler. Här gäller det tydligen att köra snabbt, tuta på varandra för att göra sig uppmärksammad, köra nära varandra och sedan tvärnita stup i kvarten när någon liten tuck tuck tränger sig mellan. Att det inte skedde en enda trafikolycka på den tiden vi åkte är en gåta ... Mopedister som skjutsade två barn åt gången - utan hjälm. Överfulla busslaster. Inga rödljus. Inga skyltar med trafikregler. Omkörningar i kurvor som fick det att svettas i pannan. Det var nog en himla tur att en inhemsk person körde oss, annars hade det säkerligen gått rent åt pipan!

Väl framme vid gästhuset (som är såååå fint och fräscht med en stor himmelsäng mitt i rummet) tog vi oss den korta vägen ner till stranden och åt mat på en restaurang. Det är paradiset här nere, tro mig! Och vattnet är jättevarmt och skönt. När vi satt och åt såg vi några svarta små huvuden som ploppade upp här och var i vågorna nära stranden. Vi fick sedan förklarat för oss att det är havssköldpaddor som leker i vågorna tillsammans med sina nykläckta bebisar - how cute?!

Nu sitter vi här i sängen och myser och lyssnar på regnet som öser ner utanför. Det är ju trots allt regnperiod här nere nu (vilket betyder att det kommer kraftiga regnskurar då och då). Kanske bra med tanke på allt skolarbete som vi inte får hamna efter med ;) Vi tänker på er där hemma och hoppas att ni har det bra!

All kärlek!

/ Anna och Marko

1 kommentar:

  1. Vad roligt att läsa att resan har gått så bra. Ta hand om varandra och njut!

    SvaraRadera