tisdag 1 november 2011

Regn regn regn ...

Ja, det har regnat i princip hela tiden sedan igår morse. Oerhört ledsamt! Det känns som att vår färg redan börjat släppa och vi lär inte få så mycket mer solande än vad vi redan fått. Jag som kallt hade räknat med att vi skulle vara två pepparkakor när vi kom tillbaka till Sverige ;)

Igår åkte vi in till Tangalla city och vandrade runt i några timmar. Vi åt, fixade massa ärenden, var och tittade i en metodistkyrka och handlade förnödenheter på ett supermarket (!). När vi klev in i affären fick vi en smärre chock - det var som att komma tillbaka till Sverige och civilisationen! Så rent, så fint och så stort utbud! Vi kände oss som två små rika snobbar där vi gick runt bland matvaror och hygienartiklar. Och ändå var det extremt billigt!

Imorse vaknade vi väldigt sent för att vara vi - klockan nio, efter 11 (!!!) timmars sömn. Snacka om att vi måste ha varit trötta! Än en gång åkte vi in till Tangalla för att se oss omkring. Denna gången blev det "bara" käk och lite shopping. Hittade en affär med massa film och vi köpte med oss 15 stycken hem. Vår lilla rosa dvd-väska börjar bli full nu. Tror att vi räknade till att vi köpt ca 40 filmer sedan vi kom hit till Sri Lanka! Blir en massa mysiga filmkvällar hemma i Sverige i vinter :)

På eftermiddagen hyrde Marko, jag och Ippe (yepp, he's back! Han beslöt sig för att följa efter oss hit) varsin kanot och paddlade ut på floden som rinner utanför hotellet. Vi paddlade i typ 1,5 timme och fick se både apor och vackra fåglar. Dock fick vi varken se varken se varaner, ormar eller krokodiler som också skulle finnas i vattnet. I vilket fall som helst så var det otroligt rogivande att glida runt på vattnet. Marko och jag funderar på att börja paddla kanot hemma i Sverige. Dels för att se alla vackra platser och dels för att det är sjukt bra träning!

I skrivande stund sitter Marko vid sin dator och har precis skrivit klart en tenta. Och strax ska han påbörja ett seminarie som ska hålla på i tre timmar. Ska påpekas att klockan redan är nio här så det kommer att bli en sen kväll för honom. Själv ska jag sätta mig och titta på en film och äta Pringles. Borde även packa ihop alla mina saker då vi blir upphämtade redan klockan åtta imorgon bitti för att åka till sjukhuset i Matara (dags för sista vaccinationssprutan här på Sri Lanka!!!). Därefter åker vi direkt vidare till Tissamaharama där vi ska bo i en natt för att sedan på torsdag morgon åka på safari på Yala nationalpark! Har en känsla av att det kommer att bli riktigt häftigt! Där ska finnas en massa djur - elefanter, ormar, krokodiler, leoparder etc etc.

Efter safarit ska vi sedan direkt åka vidare till nästa ställe. Och så kommer det att se ut fram tills det att vi åker hem. Intensivt! Och jag vet inte hur mycket vi (läs jag) kommer hinna skriva här. Men jag lovar er - när tillfället finns kommer jag att överrösa er med bilder!

Var rädda om er och ta hand om varandra där hemma.
Krama varandra en extra gång!

All kärlek! / Anna och Marko

Denna "skönhet" sprang vi på utanför hotellet:



Och såhär ser det ut när man ska ta sig till och från vårt hotell (översvämmad väg):





Detta är syn man inte ser varje dag:



1 kommentar:

  1. Fasen alltså! Det är så häftigt att få se vilda djur sådär! :D
    När vi var i Mexico förra året kryllade det av leguaner överallt, vissa var stora - men inte varanstora ;) Häftiga ändå! :)

    SvaraRadera